درسهای دفاع مقدس برای دهه چهارم
دفاع مقدس، گنجینه ارزشمندی است که مرور مستمر آن نه تنها موجب تکرار و کسالت نخواهد بود، بلکه با هر بار بازخوانی جلوه دیگری عیان کرده و منشاء هدایت و راهنمایی انقلابیون و توده های ملت خواهد شد. مروری بر آنچه در دهه اول انقلاب گذشت و در ماجرای دفاع مقدس تعین یافت، حاوی درسها و عبرتهای ارزشمندی است که امروز نیز در آغاز راه دهه چهارم انقلاب اسلامی میتواند راهگشای نسلی باشدکه تحقق پیشرفت و عدالت در گرو عزم و اراده اوست.
درس اول آنکه در همه شرایط دشمن وجود دارد و گریزی از آن نیست. دشمنی که با تمام تلاش قصد نابودی جریان حق را داشته و برای تحقق اهداف خود سناریوها و ترفندهای متعددی را طرحریزی میکند. روزگاری کودتای نظامی و تجاوز به خاک کشور را بر میگزیند و در زمانی دیگر راه تحریم اقتصادی و کودتای مخملی را در پیش میگیرد. نکته اساسی آن است که شاید راهکارها و ترفندهای دشمن از دهه اول تا سوم تغییر یافته باشد، اما دشمن از دشمنی خود کوتاه نیامده و ضدیت و عداوت با جبهه حق همچنان پابرجاست.
دفاع مقدس به ما آموخت که فتنهگران داخلی همواره زمینهساز تجاوز بیگانگان و دشمنان خارجی هستند. در حقیقت ترفندهای بیگانگان بدون هموار سازی ایادی داخلی آنها آغاز نمیشود و جان نمیگیرد! تجاوز عراق به ایران، بدون اقدامات منافقانه لیبرالها و جریانهای نفاق و عملکرد خائنانه عناصری چون بنی صدر و رجوی کلید نمی خورد. امروز نیز دشمن بدون مقدمه سازیهای ایادی داخلی خود نخواهد توانست خللی در مسیر انقلاب ایجاد کند.
بزرگ درس دفاع هشت ساله، آشکار ساختن این مساله بود که باید به جوانان اعتماد کرد و کارهای بزرگ را به آنان سپرد! در بستر همین اعتماد بود که جوانان 15 تا 30 ساله میدان دار عرصه نبرد شده و در حالی که مستشاران کارکشته نظامی از عدم تحقق بسیاری از عملیاتهای نظامی با توجه به کمبود امکانات سخن میگفتند، حماسه های بزرگی چون ثامن الائمه، فتح الامبین، بیت المقدس، خیبر، والفجر8 و کربلای 5 را خلق نمایند. فتح بسیاری از قله های رفیع افتخار در عرصه های مختلف در دهه چهارم انقلاب اسلامی نیز امروز بدست جوانانی حاصل آمده که آلبوم گشاده دوران طلایی هشت ساله را در پیش روی خود دارند.
نوشته شده توسط :مهدی سعیدی::نظرات دیگران [ نظر]